Lag smarte løsninger som gir deg mye plass til overnattingsgjester

I alle hjem er det praktisk med noen ekstra sovemuligheter for overnattingsgjester, samtidig som det ikke alltid er like enkelt å lage et eget gjesterom med senger i full størrelse. Da kan en sammenleggbar madrass, som også kalles foldemadrass, være et smart alternativ. Det finnes slike madrasser i en mengde størrelser, fra en kompakt barnemadrass til fullgode alternativer for lange voksne.

Sammenleggbare madrasser som en del av interiøret

En sammenleggbar madrass er åpenbart et smart alternativ når du ikke vil ha en tradisjonell madrass som tar opp plass i skap eller bod. Samtidig kan du velge en sammenleggbar madrass som ikke må gjemmes unna i en bod, men heller vises frem og være en naturlig del av interiøret.

En helt enkel madrass kan fungere som en puff, men det finnes også madrasser som faktisk kan brettes til en lav stol eller sofa. Kombinert med noen flotte puter får du praktiske sitteplasser i hverdagen, og fleksible sengealternativer til overnattingsgjester.

Ekstra praktisk på barnerommet

En sammenleggbar madrass kan være ekstra praktisk på barne- eller lekerommet. Der kan madrassen selvfølgelig da fungere som en sitteplass i hverdagen, men dessuten kan den brettes ut og foldes på flere ulike måter som et morsomt lekested. Det er mulig å velge et alternativ i barnestørrelse, slik at barnet både får en kul stol eller sofa, et mykt lekeunderlag og dessuten en ekstra madrass til overnattingsgjester.

Hvis du velger en sammenleggbar madrass til barnerommet, er det smart å prioritere stoff som er kraftige og enkle å holde rene. Da sørger du for at du får nytte av den sammenleggbare madrassen i lang tid fremover, samtidig som du ikke trenger å være redd for flekker eller skader i stoffet. Et avsluttende tips kan være å velge en farge eller et mønster som kan kombineres med ulike kontrastfarger – da får du mye variasjon og fleksibilitet når det gjelder fargevalg.